فعالان مدنی؛ ملاهای بریتانیایی در پی‌ کسب مشروعیت برای گروه طالبان است.

فعالان مدنی افغانستان با ارسال نامه‌یی به دولت بریتانیا، از این کشور خواسته‌اند تا به فعالیت ‌نهادها و لابی‌گری گروهی از ملاهای بریتانیایی که در اوایل ماه اسد ۱۴۰۲ به افغانستان سفر کرده و با افراد بلندپایۀ گروه طالبان دیدار کرده بودند، پایان دهند.

این ملاها به تاریخ ۵ اسد، طی سفری به کابل و با شماری از اعضای رهبری گروه طالبان، از جمله امیرخان متقی وزیر خارجه، عبدالحکیم حقانی٬ قاضی‌القضات گروه تروریستی طالبان، دیدار کرده بودند که واکنش‌های زیادی را در پی داشت.

در نامه‌یی که فعالین مدنی به آدرس دولت بریتانیا به خاطر متوقف کردن فعالیت‌ گروه‌های حامی تروریسم، فرستاده‌اند٬ آمده‌است: «سفر علمای دینی از بریتانیا به افغانستان که عمدتاً عرب‌تبار و پاکستانی هستند، به خاطر تبلیغ به نفع گروه طالبان و سفیدنمایی اقدامات زن‌ستیزانۀ این گروه می‌باشد و آن‌ها با اعضای گروه طالبان که در اعمال خشونت‌ها دست دارند و در لیست تحریم سازمان ملل قرار گرفته‌، دیدار کرده‌اند».

در این نامه که آن را نزدیک به دو صد نفر از فعالان مدنی و حقوق بشر، خبرنگاران، هنرمندان و سیاست‌مداران امضا کرده آمده‌است که دولت بریتانیا، باید از کمپین‌های تبلیغاتی افراد و سازمان‌هایی که به نفع گروه تروریستی طالبان انجام می‌شود، جلوگیری کند.
در ادامه آمده‌است که از زمان تسلط گروه طالبان در افغانستان، افراد زیادی از جمله یک «کشیش»، کمپین‌های تبلیغاتی گسترده را برای سفیدنمایی گروه طالبان در بریتانیا انجام داده‌است.

به باور امضاکننده‌گان این نامه، این سفرها توسط گروه طالبان با پوشش اقدامات بشردوستانه سازمان‌دهی می‌شود و از این طریق می‌خواهند مشروعیت بین‌المللی کسب کنند.

در این نامه از حمید محمود، عضو موسسۀ «Prosper Afghanistan» که در بریتانیا فعالیت دارد٬ نام برده شده که او با نشر یک‌سری مقالات از جامعۀ مسلمان بریتانیا خواسته‌است «در مقابل مردم مسلمان[گروه طالبان] فعال‌تر باشند.»، حمید محمود، پیش از این نیز از اقدامات گروه طالبان مبنی بر محروم‌کردن دختران از رفتن به مکتب و دانشگاه دفاع کرده و آن را تلاش گروه طالبان برای استعمارزدایی از نظام آموزشی خوانده بود.

در ادامه آمده‌است: «این علمای دینی، از جمله حمید محمود، که اهل افغانستان نیستند‌٬ از مردم افغانستان و اجماع بزرگتر اسلامی در سراسر جهان نماینده‌گی نمی‌توانند، همچنان آن‌ها پیچیده‌گی‌های بحران‌های اجتماعی-سیاسی و انسانی افغانستان را درک نمی‌کنند. طالبان یک نیروی نیابتی شناخته‌شده برای رقابت منطقه‌یی و ژئوپلیتیکی است، آن‌ها به نسخه‌یی از اسلام غالب در مدارس پاکستان (مدارس مذهبی) تکیه می‌کنند و دست به کشتار بی‌رحمانه می‌زنند تا به هدف‌شان برسند».

در پایان از دولت بریتانیا خواسته‌اند تا در مورد نهادهای خیریه «Human Aid & Advocacy» و «Prosper Afghanistan» تحقیق کنند.
این در حالی است که تعدادی از ملاهایی که به کابل سفر کرده بودند، در سال‌ ۲۰۱۹ به حمایت مالی از شبکۀ القاعده در سوریه و ترکیه متهم شده بودند.

سلیمان غنی و هیثم الحداد از جمع کسانی اند که به افغانستان سفر کرده و با اعضای گروه طالبان دیدار کرده‌‌اند. این دو نفر در رأس دو سازمان خیریه قرار داشتند که ظاهراً برای یک بیمارستان و یک موسسۀ کسب مهارت‌های حرفه‌یی کمک جمع‌آوری می‌کردند. اما تحقیقاتی که کمیسیون نهادهای خیریه در بریتانیا از سال ۲۰۱۳ دربارۀ این نهاد آغاز کرد و نتایج آن در ۲۰۲۱ فاش شد، نشان داد که این نهاد خیریه دو رابط دیگر در ترکیه و سوریه دارد و وجوه مالی را برای کمک به القاعده به این دو کشور ارسال می‌کند.

یافته‌های رسانۀ بریتانیایی جی بی نیوز نشان می‌دهد که سلیمان غنی، به‌عنوان روحانی مسلمان در یکی از بیمارستان‌های دانشگاه سنت جورجز کار می‌کند و تا سال ۲۰۱۹ مسؤولیت نهاد خیریۀ «کمک انسانی» را به عهده داشت. او در سخنرانی‌هایش از سلطۀ طالبان بر افغانستان ابراز خرسندی کرده و گفته بود که طردشدن طالبان از طرف جامعۀ جهانی مایه تأسف است.‌
پس از تحقیقات کمیسیون نهادهای خیریهٔ بریتانیا، مشخص شده که بنیاد خیریهٔ «کمک انسانی» که سلیمان غنی در رأس آن بود، از سال ۲۰۱۷ تا ۲۰۱۹، از طریق دو نهاد غیرانتفاعی دیگر در سوریه و ترکیه، ۲۴۶ هزار پوند برای شبکهٔ تروریستی القاعده ارسال کرده‌است.

طبق گزارش‌ها لابی‌های گروه تروریستی طالبان همچنان در کشورهای مختلف فعال هستند و برای مشروعیت‌بخشی این گروه تروریستی تلاش می‌کنند و آن‌چه را که در افغانستان بالای مردم و به خصوص بالای زنان اتفاق می‌افتد، سفیدنمایی می‌کنند.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *