خبرنگاران در افغانستان از نبود اطلاعات خبری و دسترسی‌ به اطلاعات بروز و به موقع شکایت دارند.

«نی» حمایت کننده ی رسانه های آزاد افغانستان می گوید:
محدودیت سیستماتیک دسترسی به اطلاعات آینده کار خبرنگاری در افغانستان را مبهم ساخته است.

نهاد حمایت کننده ی رسانه های آزاد افغانستان پنجشنه ۶ میزان به مناسبت روز جهانی دسترسی به اطلاعات با نشر اعلامیه گفته است، براساس نظرسنجی‌های دفتر «نی» خبرنگاران از نبود اطلاعات خبری و دسترسی‌ به اطلاعات بروز و به موقع شاکی‌اند.
این نهاد می افزاید 89 درصد خبرنگاران سروی شده گفته اند که دسترسی به اطلاعات ندارند.

در اعلامیه آمده است روز جهانی دسترسی به اطلاعات امسال در حالی فرامی‌رسد که کار خبرنگاری و اطلاع رسانی در افغانستان با چالش‌های جدی روبررو است. از طرف دیگر برعلاوه چالش عدم دسترسی به اطلاعات، چالش‌های چون نبود مصئونیت کاری و خشونت‌های فزیکی در برابر خبرنگاران و کارمندان رسانه‌ای نیز نگران کننده می‌باشد.

۲۸ سپتمبر مصادف به روز جهانی دسترسی به اطلاعات است.دسترسی به اطلاعات به عنوان حق شهروندی شهروندان افغانستان در طی بیست سال گذشته به حالت نیمه‌جان وجود داشت. اما در دو سال گذشته بعد از ملغی شدن قانون دسترسی به اطلاعات، لغو کمیسیون نظارت دسترسی به اطلاعات و حذف بخش‌های اطلاع رسانی در ادارات حکومتی این حق را به پائین‌ترین سطح آن آورده است.

رسانه ها به دلیل محدودیت طالبان بر زنان کارمند زن استخدام نمی کنند طالبان خبرنگاران زن را از تصویر حذف کرده و اجازه نمی دهند آنها کار کنند و در اجتماع ظاهر شوند، به خبر ها و گزارش های خشونت علیه زنان و مسایل مربوط به زنان اجازه پوشیش داده نمی شود، حذف زنان از رسانه ها به مصابه حذف سیستماتیک صدای زنان از گفتمان در مورد حقوق شان است.

پس از تحولات سیاسی در افغانستان و حاکم شدن طالبان در این کشور نظر به چالش‌های موجود بیش از نیمی از رسانه‌های افغانستان غیرفعال گردیده و نزدیک به 70 در صد خبرنگاران و کارکنان رسانه‌ای کارهای‌شان را از دست داده اند.
گلستانی.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *