ملاله یوسف‌زی

ملاله یوسف‌زی، فعال حقوق بشر اهل پاکستان و یکی از برندگان جایزه‌ی صلح نوبل می‌گوید که به‌رسمیت شناختن «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان، نیازمند حمایت اعضای سازمان ملل متحد است.

فرخنده: خانم یوسف‌زی خواستار تدوین آپارتاید جنسیتی به عنوان جنایت علیه بشریت در شورای امنیت سازمان ملل متحد شده است.

او گفته است که ما به کشورهای عضو نیاز داریم که حمایت خود را برای به‌رسمیت شناختن«آپارتاید جنسیتی» به‌عنوان جنایت علیه بشریت در افغانستان اعلام کنند.
خانم یوسف‌زی روز گذشته(شنبه، ۱۹ حوت) در صفحه‌ی ایکس خود نوشته است که وی در دیدار با برخی از زنان اهل افغانستان و سفیران افریقای جنوبی و جمهوری آلبانی در سازمان ملل متحد در شهر نیویورک امریکا، این موضوع را مطرح کرده است.

یوسف‌زی افزوده است که در پیوند به این موضوع با نمایندگان کشورهای مالت، مکزیک، افریقای جنوبی و آلبانی صحبت کرده است.

در حال حاضر زنان و دختران در افغانستان تحت کنترول طالبان از تمامی حقوق اولیه و انسانی خود محروم هستند.

جنبش‌های اعتراضی زنان افغانستان و برخی از نهادهای حقوق بشری می‌گویند، آنچه که علیه زنان در این کشور جریان دارد، «آپارتاید جنسیتی» است و باید به‌عنوان جنایت علیه بشریت ثبت شود و عاملان آن نیز در دادگاه کیفری بین‌المللی محاکمه شوند.

ریچارد بنت، گزارشگر ویژه‌ی سازمان ملل متحد برای حقوق بشر افغانستان در گزارش تازه‌ی خود گفته بود که تبعیض«سیستماتیک» علیه زنان در افغانستان از سوی طالبان وجود دارد و آنچه که علیه زنان در این کشور جریان دارد را می‌توان«آپارتاید جنسیتی» خواند.

پیش از این، نصیراحمد اندیشه، سفیر افغانستان در جینوا در صحبت با رسانه‌ی رخشانه گفته بود که ابتدا باید سیاست‌های طالبان در برابر زنان«جرم‌انگاری» شود تا توجه جهان و نهادهای حقوق‌ بشری بین‌المللی به«آپارتاید جنسیتی» جلب شده و آن را به‌عنوان«جنایت علیه بشریت» به رسمیت بشناسند.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *