عکس: شبکه‌های اجتماعی

مسیح علی‌نژاد، فعال حقوق بشر ایرانی کمپاین را برای به‌رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان و ایران به ‌راه انداخته و از تمام کشورهای جهان خواسته است که به این کمپاین ملحق شوند.

مسیح علی‌نژاد، فعال حقوق بشر ایرانی با نشر یک نوار تصویری در صفحه ایکس خود برای به‌رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان و ایران کمپاینی را راه اندازی نموده و از کشورهای جهان خواسته است تا با آنان به این کمپاین برای به‌ رسمیت‌شناسی آپارتاید جنسیتی در افغانستان و ایران متحد شوند.

خانم علی‌نژاد در این نوار تصویری گفته: «ما در روز جهانی زن، در برابر آپارتاید جنسیتی متحد می‌ایستیم و تلاش می‌کنیم تا داستان‌های خود را به اشتراک بگذاریم تا از جهان آزاد بخواهیم با ما در جرم‌انگاری آپارتاید جنسیتی متحد شوند.»

او تاکید کرده است که زن بودن در حکومت طالبان و جمهوری اسلامی ایران «جرم» است و ما هر روز به جرم زن بودن در افغانستان و ایران از سوی این گروه‌ها زندان، شلاق، تجاوز جنسی، کور شدن، اعدام و وحشت دائمی را تجربه می‌کنیم.

در همین رابطه، ملاله یوسف‌زی، فعال حقوق بشر اهل پاکستان و یکی از برندگان جایزه‌ی صلح نوبل نیز می‌گوید که به‌رسمیت شناختن «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان، نیازمند حمایت اعضای سازمان ملل متحد است.

یوسف‌زی در صفحه‌ی ایکس خود نگاشته است که وی در دیدار با برخی از زنان اهل افغانستان و سفیران افریقای جنوبی و جمهوری آلبانی در سازمان ملل متحد در شهر نیویورک امریکا، این موضوع را مطرح کرده است.

او افزوده است که از کشورهای جهان خواستار تدوین آپارتاید جنسیتی به عنوان جنایت علیه بشریت در شورای امنیت سازمان ملل متحد شده و با دختران افغان که خواستار معرفی آپارتاید جنسیتی به‌عنوان جنایت علیه بشریت‌اند، همراه می‌شود.

درهمین حال، رینا امیری، نماینده‌ ویژه امریکا در امور زنان و حقوق بشر در افغانستان نیز گفته است که برای رهایی افغانستان از وابسته‌گی به کمک و فقر، سیاست‌های طالبان باید تمام محدودیت‌های علیه زنان و دختران را لغو کنند.

به گفته او، افغانستان سالانه بیش از یک میلیارد دالر را به دلیل محدودیت‌های شدید طالبان علیه زنان و دختران از دست می‌دهد.

با این حال، ایتلاف حقوق بشر در افغانستان شامل نُه سازمان حقوق بشری در یک اعلامیه مشترک در روز روز جهانی زن، خواستار عدالت و پاسخگوی درباره‌ تمام جنایات ارتکابی علیه زنان و دختران در افغانستان از طریق دادگاه‌های بین‌المللی شدند.

این واکنش‌ها در حالی است که بعداز حاکم شدن گروه طالبان در افغانستان این گروه محدودیت‌های شدیدی را علیه زنان و دختران افغانستان وضع نموده که با واکنش‌های تند جامعه جهانی و سازمان‌های بین‌المللی روبرو شده است.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *