فرخنده: دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه، توانست در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا پیروز شود. طبق گزارش اسوشیتدپرس، ترامپ با کسب ۲۷۷ رأی الکترال کالج در مقابل ۲۲۴ رأی الکترال کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات، به پیروزی رسید.
ترامپ پس از اعلام پیروزی خود در سخنرانیای در ایالت فلوریدا اظهار کرد که یکی از اولین اقدامهایش بستن مرزهای ایالات متحده خواهد بود. او بار دیگر بر تأکید بر منافع ملی و مسائل داخلی کشورش تأکید کرد و وعده داد که به مقابله با چالشهای داخلی آمریکا ادامه دهد.
پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری با واکنشهای بینالمللی روبهرو شد. کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، در پیامی در برگه ایکس (توییتر سابق) نوشت: «من مشتاقانه منتظر همکاری با شما (ترمپ) در سالهای آینده هستم.» ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، نیز پیروزی ترامپ را تبریک گفت و امیدوار است که روابط آمریکا و اوکراین همچنان مستحکم بماند.
آنتونی آلبانیز، نخستوزیر استرالیا، پیروزی ترامپ را تبریک گفت و بر اهمیت همکاری نزدیک میان دو کشور تأکید کرد. او واشنگتن و سیدنی را «دوستان بزرگ و متحدان واقعی» خواند و ابراز امیدواری کرد که مشارکت مردم آمریکا و استرالیا همچنان قوی باقی بماند.
امانوئل ماکرون، رئیسجمهور فرانسه، نیز پیروزی ترامپ را تبریک گفته و اظهار داشت که فرانسه آماده است همانند چهار سال گذشته با آمریکا همکاری کند. همچنین اولاف شولتس، نخستوزیر آلمان، پیروزی ترامپ را به عنوان رئیسجمهور جدید آمریکا تبریک گفت و تأکید کرد که آلمان و آمریکا برای ترویج رفاه و آزادی در هر دو سوی اقیانوس اطلس موفقیتآمیز همکاری کردهاند.
در کنار پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری، جمهوریخواهان همچنین موفق به کسب اکثریت مجلس سنای آمریکا شدند و ۵۱ کرسی از مجموع ۱۰۰ کرسی سنا را به دست آوردند. این پیروزی به جمهوریخواهان امکان خواهد داد که سیاستهای خود را در برابر دولت بایدن و حزب دموکرات در کنگره به پیش ببرند.
پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، نشان از قدرت دوباره حزب جمهوریخواه در عرصه سیاسی این کشور دارد و انتظار میرود که در سالهای آینده، ترامپ سیاستهای ملیگرایانه و محافظهکارانه خود را با شدت بیشتری پیش ببرد.