عکس: رسانه‌های اجتماعی

فرخنده: استفانی لوز، رئیس برنامه اسکان بشری ملل متحد در افغانستان، در جدیدترین اظهارات خود از روند رو به افزایش مهاجرت شهروندان افغانستان به شهرها خبر داد. به گفته وی، بسیاری از روستائیان به دلیل نبود فرصت‌های شغلی، درآمد کافی و آموزش مناسب، مجبور به نقل مکان به شهرها شده‌اند. لوز در این زمینه خاطرنشان کرده است که این پدیده به‌ویژه در مناطق مختلف کشور شدت گرفته است و تقاضا برای اشتغال و خدمات اجتماعی در شهرها به‌طور قابل توجهی افزایش یافته است.

او همچنین وضعیت زنان و دختران افغانستان را “وخیم” توصیف کرده و چالش‌های زیادی را در زمینه حقوق و آزادی‌های فردی آن‌ها در افغانستان کنونی مطرح کرده است. رئیس برنامه اسکان بشری ملل متحد در این خصوص گفته است: «طالبان قوانینی وضع کرده‌اند که زنان را از زندگی عمومی محروم می‌کنند و این یکی از موانع اصلی برای پیشرفت آنان به شمار می‌آید.»

استفانی لوز تأکید کرد که هرچند اطمینان از این‌که زنان بتوانند برخی از فضاهای عمومی را در اختیار داشته باشند، مهم است، اما مسئله بسیار مهم دیگر، فراهم آوردن فضاهای مناسب برای آنان است تا بتوانند به طور مستقل در جامعه مشارکت داشته باشند و فضای امن برای ملاقات‌ها و تعاملات اجتماعی ایجاد شود.

وی در ادامه گفت که سازمان ملل در حال بررسی راهکارهایی است تا فضاهای عمومی و اجتماعی مطابق با موازین فرهنگی افغانستان برای زنان ایجاد کند. این اقدامات به‌ویژه بر ایجاد فضاهایی متمرکز است که زنان بتوانند در آن به راحتی بیرون از خانه بروند، ملاقات کنند و در فعالیت‌های اجتماعی شرکت کنند.

رئیس برنامه اسکان بشری ملل متحد افزود که سازمان ملل در حال رایزنی با مقامات مختلف است تا این فضاها در یک چارچوب فرهنگی و اجتماعی قابل قبول و پذیرفته‌شده در افغانستان ایجاد شوند.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، محدودیت‌های شدیدی برای زنان و دختران در زمینه‌های مختلف اعمال شده است. طالبان از آغاز حکومت خود در 2021، زنان را از حق تحصیل، اشتغال، آزادی رفت‌وآمد و همچنین مشارکت در فعالیت‌های اجتماعی محروم کرده‌اند.

در این راستا، اداره بازرس ویژه ایالات متحده برای بازسازی افغانستان (سیگار) اخیراً در گزارشی اعلام کرده است که اقدامات طالبان منجر به نقض جدی حقوق بشر در افغانستان و محدودیت‌های شدید برای حقوق اساسی شهروندان این کشور شده است.

این وضعیت، نگرانی‌های زیادی را در سطح بین‌المللی برانگیخته و سازمان‌های حقوق بشری خواستار تغییرات فوری و اصلاحات اساسی در سیاست‌های طالبان به نفع حقوق زنان و دیگر گروه‌های آسیب‌پذیر در افغانستان هستند.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *