فرخنده: نمایندگی اتحادیه اروپا در کابل به مناسبت روز جهانی «علم برای صلح و توسعه»، بر اهمیت آموزش دختران بهویژه در راستای استقلال اقتصادی، رفاه و خودکفایی افغانستان تاکید کرد. این اتحادیه در بیانیهای خواستار «آموزش برای همه» بدون تبعیض جنسیتی شد و از مردم جهان خواست که از «قدرت علم» در جهت تحقق صلح و توسعه استفاده کنند.
این در حالی است که حکومت طالبان پس از بازگشت به قدرت در افغانستان، سیاستهای سختگیرانهای علیه زنان و دختران به ویژه در زمینه آموزش اعمال کرده است. از زمان تصرف دوباره کابل توسط طالبان، دختران بالاتر از صنف ششم از رفتن به مکتب و ادامه تحصیلات محروم شدهاند و حتی از ورود به دانشگاهها نیز منع شدهاند. این اقدامات طالبان واکنشهای گستردهای از سوی جامعه جهانی و داخلی به همراه داشته، اما تا کنون هیچ تغییری در این سیاستها اعمال نشده است.
سازمان ملل متحد پیشتر هشدار داده بود که این محدودیتها میتواند به افزایش ازدواجهای اجباری زیر سن و مرگومیر مادران حین زایمان منجر شود. در آخرین اقدام، طالبان با تصویب قانون جدیدی تحت عنوان «قانون امر به معروف و نهی از منکر»، منع حضور زنان در اماکن عمومی بدون پوشش کامل و محدودیتهایی همچون ممنوعیت تلاوت قرآن و نماز خواندن برای زنان بالغ در کنار دیگر زنان بالغ را به اجرا گذاشتند.
این سیاستها همچنان ادامه دارد و طالبان در پی اجرای آنها بدون توجه به اعتراضات داخلی و بینالمللی هستند.