cop29

فرخنده: یک ائتلاف از سازمان‌های حقوق بشری در نامه‌ای سرگشاده خطاب به رهبران جهانی، از جمله دبیرکل سازمان ملل متحد و رئیس کمیسیون اروپا، خواستار جلوگیری از حضور نمایندگان طالبان در بیست و نهمین کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل در باکو شد. این کنفرانس از ۱۱ تا ۲۲ نوامبر در پایتخت آذربایجان برگزار می‌شود و قرار است هیاتی از طالبان در آن حضور داشته باشد.

در این نامه، ائتلاف سازمان‌های حقوق بشری بر لزوم پایان دادن به «اپارتاید جنسیتی» در افغانستان تاکید کرده و آورده است که «اگر حقوق بشر برای همه نیست، ما به یک سیاره قابل سکونت برای همه نیاز نداریم». این گروه‌ها اعلام کرده‌اند که از زمان بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، این گروه به صورت سیستماتیک حقوق بنیادی مردم افغانستان، به ویژه حقوق زنان و گروه‌های حاشیه‌نشین، را محدود کرده است.

در ادامه نامه، نگرانی ائتلاف از حضور مطیع‌الحق خالص، رئیس اداره‌ی حفاظت از محیط زیست طالبان، به عنوان سرپرست هیات این گروه در کنفرانس تغییرات اقلیمی افزایش یافته است. این گروه‌های حقوق بشری بر این باورند که حضور طالبان در این نشست می‌تواند به نوعی به رسمیت شناخته شدن این گروه منتهی شود و پیام «نادرستی» را درباره‌ی تحمل جامعه بین‌المللی ارسال کند.

در این نامه، سه درخواست اصلی مطرح شده است:

  1. رد حضور طالبان در کنفرانس تغییرات اقلیمی به منظور جلوگیری از تایید یا عادی‌سازی سیاست‌های این گروه.
  2. دعوت از نمایندگان زنان و جامعه مدنی افغانستان که بیشترین آسیب را از سوی طالبان و تغییرات اقلیمی متحمل شده‌اند، برای حضور در این نشست.
  3. ارائه پاسخ رسمی از سوی نمایندگان حاضر در کنفرانس برای تضمین همسویی تصمیمات با ارزش‌های بنیادی نشست، شامل کرامت انسانی، حقوق بشر و برابری.

این ائتلاف همچنین از جامعه جهانی خواسته است تا در کنار دختران، زنان و خانواده‌های افغانستان بایستند و تاکید کرده که «سکوت در برابر ظلم و سرکوب، تنها به مشروعیت‌بخشی به بی‌عدالتی منجر خواهد شد».

حضور طالبان در این کنفرانس که با شعار «سرمایه‌گذاری در یک سیاره قابل سکونت برای همه» برگزار می‌شود، با واکنش‌های شدیدی از سوی جامعه حقوق بشری مواجه شده است. سازمان‌های حقوق بشری می‌گویند که سیاست‌های طالبان در افغانستان، به ویژه در زمینه حقوق زنان و آزادی‌های مدنی، کاملاً مغایر با اصول و ارزش‌های انسانی است که این کنفرانس باید از آن‌ها حمایت کند.

در این میان، ائتلاف‌های مختلف حقوق بشری همچنان به فشارهای خود برای جلوگیری از حضور طالبان در این کنفرانس ادامه می‌دهند و از کشورهای مختلف می‌خواهند که به هر گونه عادی‌سازی حضور طالبان در مجامع بین‌المللی پایان دهند.

 

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *