شماری از زنان تجارت پیشه در ولایت هرات در یک اقدام تازه دست به راه اندازی یک بازارچه به نام «جمعه بازار» در این ولایت زده است.

بعضی از این زنان می‌گویند به دلیل مشکلات اقتصادی و نبود کار، این بازارچه را ایجاد کرده‌اند.

در این بازار، محصولات غذایی مانند ترشی باب و شیرینی باب، محصولات آرایشی و بهداشتی برای بانوان، صنایع دستی زنان مانند کیف‌های بافته شده و لباس‌های گلدوزی شده عرضه می‌گردد.

رئیس اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری بانوان در ولایت هرات می گوید که این بازار، برای توانمند سازی زنان ولایت هرات ایجاد شده است.

نرگس هاشمی، رئیس این اداره می گوید که آنان تلاش دارند تا تجارت زنان را وسعت بخشند و محصولات آنان را به کشورهای خارجی نیز صادر کنند.

هاشمی، باور دارد  زنان با فعالیت در این بازار امید و انگیزه خود را برای ادامه کار و پیشرفت دوباره پیدا خواهند کرد.

جمعه بازار ولایت هرات به گونه کامل در اختیار زنان قرار دارد و زنان میتوانند روزهای جمعه از این بازار دیدن و خرید کنند.

با روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان و وضع محدویت ها بر زنان اکثر زنان در این ولایت نا امید از ادامه کار و پیشه شان شده بودند.

آنان می گویند که ما امید این را نداشتیم که دوباره از خانه بیرون شویم و شروع به کار کنیم…

زهرا فاضلی که در این بازار خودش غرفه دارد می گوید که با فعال شدن این بازار زنان دوباره میتوانند از خانه شان بیرون شوند و در داخل اجتماع فعالیت داشته باشند.

او می‌گوید من وقتی شنیدم که قرار است جمعه بازاری در شهر هرات ایجاد شود خیلی خوشحال شدم و خواستم که در این بازار فعالیت داشته باشم تا هنر خود را به نمایش بگذارم…

او که فن بافندگی را بلد است، انواع و اقسام کیف‌های زنانه را می بافد و برای فروش در این بازار می آورد او تاکید می‌کند که اگر این بازار رونق  پیدا کند میتواند از این کیف ها بیشتر تهیه و به فروش رساند.

با روی کار آمدن دولت جدید در افغانستان اکثر زنان شاغل در هرات خانه نشین شدند.

سکینه قاسمی که قبلا در یکی از مکاتب هرات به دختران بالاتر از صنف ششم درس میداد با بسته شدن مکاتب دخترانه بالاتر از  صنف ششم بیکار شده است.

شماری از زنان تجارت پیشه هم در این ولایت از نبود بازار مناسب شکایت دارند.

آنان می گویند که زنان نسبت به مردان بیشتر در  تجارت نقش دارند اما تا کنون دولت کار بنیادی برای زنان انجام نداده است و زنان همواره قربانی سیاست های صاحبان قدرت قرار می گیرند.

این زنان از دولت میخواهد که زمینه کار و فعالیت های بیشتر برای شان فراهم شود.

از سوی هم شماری از زنان بازدید کننده از راه اندازی این بازار استقبال می کنند.

آنان می گویند که زنان میتوانند مانند مردان در جامع مطابق به قوانین اسلامی کار کنند.

فاطمه رضایی که برای بازدید به جمعه بازار آمده است  می گوید که با این اقدام زنان میتوانند در رشد اقتصادی خانواده نقش مفید و موثر داشته باشد.

او می گوید که شماری از زنان هنرمند هستند اگر دولت از هنر آنها حمایت کنند، میتوانند در بخش تجارت موفق‌تر از گذشته فعالیت کنند.

این بازار در حالی راه اندازی شده است که در این اواخر محدودیت های بر فعالیت زنان از سوی طالبان وضع گردیده که زنان نمی‌توانند در بیرون از خانه چون مردان کار کنند زیرا مسئولیت آنها تدبیر امور منزل است که ایجاب می‌کند زنان باید در خانه باشند.

 

 

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *