عکس: UN

فرخنده: شورای امنیت سازمان ملل متحد با ابراز نگرانی شدید نسبت به تأثیرات منفی سیاست‌ها و اقدامات طالبان علیه زنان و دختران افغانستان، خواستار لغو فوری قانون «امر به معروف و نهی از منکر» و ممنوعیت تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی شد.

در اعلامیه‌ای که دیروز، جمعه ۷ جدی، منتشر شد، شورای امنیت تأکید کرده است که «پیشرفت‌های مثبت در این زمینه برای ایجاد اعتماد با جامعه بین‌المللی ضروری است». این شورا همچنین از طالبان خواسته است که به حقوق زنان و دختران احترام بگذارد و به آنها اجازه دهد در تمامی حوزه‌ها، از جمله آموزش و اشتغال، مشارکت کنند.

طبق قوانین طالبان، پوشاندن کامل بدن زنان الزامی است و صدای آنان جزء «عورت» شمرده می‌شود که شنیدن آن در مکان‌های عمومی ممنوع است. علاوه بر این، طالبان حدود سه هفته پیش دسترسی دختران به انستیتوت‌های طبی را به‌طور کامل مسدود کرده و آنان را از تحصیل در این رشته‌ها محروم کرده است.

اعضای شورای امنیت در ادامه با اشاره به قطع‌نامه ۲۶۸۱ این شورا بر ضرورت تضمین مشارکت کامل، برابر و معنادار زنان و دختران در روند توسعه و آینده افغانستان تأکید کردند. آنان همچنین از وضعیت اقتصادی و انسانی وخیم افغانستان ابراز نگرانی کرده‌اند و بر لزوم ارائه کمک‌های بشردوستانه برای مقابله با چالش‌های اقتصادی و بازسازی نظام بانکی این کشور تأکید کرده‌اند.

شورای امنیت سازمان ملل همچنین بر لزوم مبارزه با تمامی اشکال تروریسم در افغانستان تأکید کرده و خواستار آن شد که قلمرو این کشور برای تهدید یا حمله به دیگر کشورها، برنامه‌ریزی و تأمین مالی اقدامات تروریستی یا پناه دادن به تروریست‌ها مورد استفاده قرار نگیرد.

نیکلسون، یکی از اعضای شورای امنیت، در این خصوص گفت که مقام‌های طالبان نتوانستند دلیل منطقی برای ممنوعیت تحصیل دختران در انستیتوت‌های طبی ارائه دهند. این موضوع باعث اعتراضات گسترده‌ای در افغانستان و به‌ویژه در هرات شده است، جایی که دانشجویان دختر به این تصمیم اعتراض کردند.

اعضای شورای امنیت همچنین از نقش سازمان ملل متحد در حمایت از مردم افغانستان و تلاش برای صلح و ثبات در این کشور قدردانی کرده‌اند. آنها از ادامه گفت‌وگو و تعامل با طالبان و سایر ذی‌نفعان در افغانستان و جامعه بین‌المللی حمایت کرده‌اند.

در پایان، شورای امنیت بر اهمیت توسعه نقشه‌راه سیاسی برای رسیدن به افغانستانی در صلح با خود و همسایگانش و کاملاً یکپارچه در جامعه بین‌المللی تأکید کرده و از تمامی ذی‌نفعان خواسته‌اند که در این راستا تلاش‌های مشترک خود را به‌کار گیرند.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *