حنا نیومن یکی از اعضای پارلمان اروپا که اخیراً به افغانستان رفته است، می‌گوید که جامعه جهانی مجبور است در مورد کمک‌رسانی به مردم افغانستان و آموزش با طالبان صحبت کند، اما این تعامل به معنای به رسمیت شناختن طالبان نیست.


نیومن در مصاحبه با صدای امریکا گفت که اتحادیه اروپا حتی در مورد به رسمیت شناختن طالبان فکر نمی‌کند.
او افزود که در نشست دوحه، انتونیو گوتیرش، سرمنشی سازمان ملل متحد نیز به صراحت گفت که موضوع به رسمیت شناختن اکنون روی میز بحث نیست و به گفتۀ او موضوع به رسمیت شناختن هرگز مطرح نبود.

این قانون‌گذاری اتحادیه اروپا تعامل با طالبان را بر اساس نیاز افغان‌ها دانست و گفت: «اگر ما به عنوان جامعه جهانی می‌خواهیم به افغانستان کمک‌های بشردوستانه بفرستیم، اگر می‌خواهیم پیام روشنی بدهیم که دختران باید به مکتب بروند، پس ما مجبوریم با طالبان گفتگو کنیم. با آنها تعامل داشته باشیم»
به گفتۀ نیومن، وضعیت زنان در افغانستان بسیار دشوار شده است. طوری که وقتی بیرون می‌روند اذیت می‌شوند،«چه بپوشند و چه نپوشند»، هر بار باید «توجیه کنند» که چرا سر کار می‌روند.
او گفت که به گونۀ مثال، کارمندان زن رسانه در افغانستان دیگر اجازه مصاحبه با مردان را ندارند و اجازه ندارند در کنفرانس‌های خبری اشتراک کنند.
این نماینده پارلمان اروپا گفت که تعداد کارمندان زن رسانه در افغانستان که قبلاً ۲۸۰۰ نفر بود، اکنون به ۵۰۰ نفر کاهش یافته است.
او افزود: «وقتی یک گزارش انتقادی از طالبان منتشر می‌شود، ریاست استخبارات (طالبان) خبرنگاران را فرامی‌خواند، آنها مرعوب و اذیت می‌شوند و برخی از آنها هنوز در زندان هستند.»
گفتنی است با گذشت نزدیک به دو سال از تسلط گروه طالبان بر افغانستان تاهنوز هیچ کشوری حاضر نشده حکومت این گروه را به رسمیت بشناسد.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *