در آستانه سال جدید تعلیمی، گابریل اتال، وزیر آموزش و پرورش فرانسه روز یکشنبه اعلام کرد که پوشیدن عبایه، یک نوع پوشش سنتی عربی را برای دختران مسلمان در مکاتب دولتی ممنوع می‌کند.

او گفته که این لباس ناقض قوانین سکولار فرانسه در حوزه آموزش است.
فرانسه در سال ۲۰۰۴ لباس‌های مذهبی برای دانش‌آموزان و در سال ۲۰۱۰ علامات خاص دینی همچون صلیب، کلاه‌های مذهبی و روسری را منع کرد.
چندی پیش نیز دادگاه عالی فرانسه اعمال ممنوعیت حجاب برای فوتبالیست‌های زن در جریان مسابقات از سوی فدراسیون فوتبال این کشور را تایید کرد.
این پرونده در پی اعتراض گروهی از زنان فوتبالیست مسلمان فرانسه به این محدودیت تشکیل شده بود.
به‌رغم اعمال محدودیت‌های پوشش دینی در فرانسه، تاکنون پوشیدن عبایه با هیچ ممنوعیتی مواجه نبود.
وزیر آموزش و پرورش گفت: «من تصمیم گرفته‌ام که دیگر نمی‌توان عبایه را در مکاتب پوشید.» او افزود: «وقتی وارد صنف می‌شوید، نباید دین دانش‌آموزان را فقط با نگاه کردن به آنها تشخیص دهید.»

پس از مباحث طولانی میان جناح‌های راست و چپ در فرانسه، چنین تصمیمی گرفته شده است. جناح راست و راست افراطی در فرانسه برای اعمال این ممنوعیت فشار آورده‌اند اما جناح چپ می‌گوید که این اقدام آزادی‌های مدنی شهروندان را نقض می‌کند.

بحث پوشش دینی به‌ویژه پوشش اسلامی از زمانی بار دیگر تشدید شد که یک پناهجوی چچنی افراطی در سال ۲۰۲۰، معلم خود را که کاریکاتورهای حضرت محمد را به دانش‌آموزان نشان داده بود، سر برید.
این در حال است که کشور های با داشتن نظام و حکومت اسلامی، پوشش و حجاب زنان موضوع مورد بحث و مهمی است،
فرمانده نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران به شهروندان این کشور هشدار داده است، افرادی که پوشش اجبارشده حکومت را رعایت نکنند، شناسایی و به دستگاه قضایی معرفی می‌شوند.
مهسا امینی، قربانی حجاب اجباری در ایران؛
با جان باختن مهسا امینی، زن جوانی که ساعاتی پس از بازداشت توسط فرماندهی انتظامی در وضعیتی به شدت بحرانی به بیمارستان منتقل شد و پس از چند روز کما روز جمعه درگذشت، تجمع شماری از مردم در مقابل بیمارستان کسری در تهران با خشونت نیروهای حکومتی مواجه شد.
سازمان دیده‌بان حقوق بشر نیز مرگ مهسا امینی را ظالمانه توصیف کرد.
در بیانیه این سازمان آمده است: «مهسا امینی به دلیل پوشش نامناسب توسط پلیس اخلاق ایران دستگیر و سپس جان خودش را از دست داده است. حاکمان ایران باید حجاب اجباری را لغو قوانین دیگری را هم که زنان ایران را از حقوقشان سلب کرده است را حذف و یا اصلاح کنند.
در افغانستان اما
طالبان پس از بازگشت به قدرت در ۱۵ آگست ۲۰۲۱ دساتیر محدودکننده زیادی علیه زنان صادر کرده‌اند.
محدودیت‌های وضع‌شده طالبان برای زنان شامل چهار حوزه اصلی است: محرومیت از سیاست، محدودیت حضور یا فعالیت در فضای عمومی، ممنوعیت ادامه تحصیل و محدودیت در حق کار.

با وجودی که این محدودیت‌ها بر زنان و دختران افغان در حاکمیت نخست طالبان هم اعمال شده بود، در دو دهه پس از سرنگونی رژیم قبلی طالبان در سال ۲۰۰۱، در زمان دولت‌های جمهوری حامد کرزی و محمد اشرف غنی تلاش‌هایی برای مشارکت بیشتر زنان در سیاست و اجتماع صورت گرفت.
در این دو دهه شماری از کرسی‌های پارلمان هم به زنان اختصاص داشت و زنان در سمت‌های مختلف، از جمله وزیر، سفیر، والی و شهردار خدمت می‌کردند.

ظرف دو سال گذشته هر چند جامعه جهانی و سازمان ملل بارها خواستار لغو محدودیت‌های طالبان علیه زنان شدند اما رهبران طالبان همواره این درخواست‌ها را «مداخله در امور داخلی افغانستان» خوانده و از تصامیم خود عقب‌نشینی نکردند.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *