ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر ملل متحد در گزارشی درباره وضعیت افغانستان با اشاره به کیفیت آموزش زیر حاکمیت طالبان، گفته است که تمرکز این گروه بر آموزش دینی، علاو بر اینکه کودکان را از فراگیری مهارتها و دانش محروم میسازد باعث (گسترش) بستر رادیکالیسم و افزایش خطر تروریسم شود.
وبسایت شورای حقوق بشر به نقل از ریچارد بنت نوشته است که آقای بنت در صحبتهای روز سهشنبه ۲ عقرب در مجمع عمومی ملل متحد درباره وضعیت افغانستان، گفته است که این کشور با ترکیبی از چالشها از جمله وخامت وضعیت حقوق بشر بهدلیل سیاستها و اقدامات سرکوبگرانه طالبان، فرهنگ معافیت از مجازات، بحران انسانی و اقتصادی مداوم، زمینلرزههای مرگبار اخیر و احتمال بازگشت اجباری مهاجران مواجه است.
گزارشگر ویژه حقوق بشر ملل متحد تأکید کرده است که همه اینها مستلزم اقدام فوری برای جلوگیری از رنج بیشتر و بیثباتی احتمالی در کشور و منطقه است.
آقای بنت با اشاره به زمینلرزههای اخیر هرات گفته است که زلزله جوامع آسیبپذیر در هرات را بهشدت تحت تأثیر قرار داده است.
او خواستار کمک جامعه جهانی به آسیبدیدگان زمینلرزه شده است.
بنت در ادامه تصریح کرده است: «فرهنگ معافیت از مجازات برای شکنجه و رفتار غیرانسانی در مراکز بازداشت و همچنین نقض حقوق بشر علیه مقامهای دولتی سابق و پرسنل نظامی، علیرغم وعدههایی که داده شده است وجود دارد.»
گزارشگر ویژه حقوق بشر در مجمع عمومی سازمان ملل در ادامه سخنان خود به بازداشت مداوم فعالان و مدافعان حقوق بشر که از حقوق خود برای اعتراض مسالمتآمیز و آزادی بیان استفاده میکنند، اشاره کرده است.
آقای بنت بر ضرورت از سرگیری آموزش دختران بالاتر از صنف ششم و تحصیلات عالی زنان در افغانستان تأکید کرده است.
بنت افزوده است که اقدامات طالبان در قبال زنان و دختران ممکن است به آزار جنسیتی تبدیل شود.
او گفته است: «تبعیض سیستماتیک، سرکوب و جداسازی زنان و دختران مستلزم بررسی بیشتر پدیده در حال تکامل آپارتاید جنسیتی است.»
او در ادامه سخنانش افزوده است که آموزشهای دینی میتواند پایه و اساس ایدههای رادیکالیسم شود و خطر تروریسم داخلی و بیثباتی منطقهای و جهانی را افزایش دهد.