معترضان در ونکوور کانادا

صدها تن از شهروندان افغانستان در شهر ونکوور یکی از شهرهای بزرگ کانادا گردهم آمدند و برای توقف نسل کشی هزاره ها و توقف گروگان گیری دختران توسط طالبان، دست به اعتراض زدند.
این اعتراضات درهماهنگی با دیگر شهرهای دنیا به تاریخ 21 جنوری در شهر ونکوور مقابل کتابخانه مرکزی برگزار گردید، که در آن شهروندان افغانستان مقیم شهر ونکوور و شهرهای اطراف آن اشتراک ورزیده بودند. معترضان ضمن درخواست توقف نسل کشی هزاره ها، برای توقف دستگیری خودسرانه زنان و دختران از سوی طالبان که در روزهای گذشته در شهرهای مختلف افغانستان ادامه داشت، دادخواهی کردند.

معترضان در ونکوور کانادا

اعتراض کننده گان با حمل پلاکارت های “زندگی زنان مهم است” ، “دختران افغانستان را از اسارت نجات دهید” و همچنان “نسل کشی 130 ساله ی هزاره ها را متوقف سازید” شعار سر دادند. آنها از جامعه بین المللی و سازمان های حقوق بشری خواستار به رسیمت شناخته شدن نسل کشی هزاره ها در افغانستان شدند، و برای حفظ امنیت عموم مردم هزاره و دختران این قوم که به گفته آنان به بهانه حجاب به اسارت گرفته می شود، درخواست اقدام عملی داشتند. معترضان با خوانش و نشر قطعه‌نامه‌ای که از سوی ستاد مردمی تظاهرات جهانی هزاره ها ترتیب شده بود به مظاهره خویش پایان بخشیدند، درین قطعنامه که تحت عنوان قطعنامه ی سراسری‌ تظاهرات 21 جنوری سال 2024 از سوی ستاد مردمی تظاهرات جهانی هزاره ها منتشر شده، آمده است؛ 《 پس از تسلط طالبان، هزاره ها دوباره از ارگانهای دولتی و نظامی بصورت کامل حذف شدند. سیاست کوچ اجباری و غصب سرزمین هزاره ها که در ۱۸۸۷ توسط عبدالرحمان اجرا شده بود، دوباره آغازشد و اموال تجار و ثروتمندان هزاره توسط طالبان غصب می گردد. دردوره جدید طالبان، هزاره ها تنها جمعیتی هستند، که بار دیگر آماج قتل های زنجیره‌ی هدفمند و سیستماتیک~ در ادامه نسل کشی های قبلی قرار گرفته است》همچنان در ادامه این قطعنامه تاکید شده که، ما 《 از سازمان ملل و مجامع جهانی و کشورهای آزاد جهان می خواهیم که “نسل کشی هزاره ها” را در افغانستان به رسمیت بشناسند. از این رو پیشنهاد مینماییم، برای تحقق این امر، هر چه زودتر تیمهای تحقیقاتی را تشکیل دهند و مجرمان و قاتلان را با کشانیدن در میز محکمه کیفری بین المللی ، پاسخگوسازند.》و در یکی از بندهای مطالبات این قطعنامه با اشاره به اوضاع اخیر در افغانستان چنین آمده است، 《 ما از سازمان ملل و تمامی نهادهای مدافع حقوق بشر در جهان میخواهیم که رفتار طالبان مبنی بر اختطاف و دستگیری زنان، وضع محدودیت‌های آموزشی و اجتماعی آنان و سرکوب دادخواهی‌ها را به عنوان *آپارتاید جنسیتی* و *جنایت علیه بشریت* به رسمیت بشناسند و عامالان این جرایم را در محاکم بین المللی به پای میز محاکمه بکشانند.》

گفتنی است که روز گذشته شماری از زنان و دختران عضو جنبش زنان عدالت‌خواه افغانستان در کشور جمهوری اسلامی ایران با برگزاری تجمع اعتراضی در حمایت از زنان افغانستان و به رسمیت‌شناسی نسل‌کشی هزاره‌ها، نفرت و انزجار خود را از تداوم آپارتاید جنسیتی علیه زنان و حملات هدفمند به منظور حذف هزاره‌ها در افغانستان اعلام کردند و از جامعه جهانی درخواست کردند تا اقدام عملی برای محافظت زنان و هزاره‌ها در افغانستان روی دست گیرند.

آنان با شعار” همه برابر اند” می‌گویند که افغانستان خانه مشترک همه شهروند افغانستانی است و نباید بخاطر سمت، زبان و قوم مورد خشونت و نسل کشی قرار گیرند.

همچنان شعار این زنان” اوزبیک، تاجیک پشتون در کناره هزاره است، و از حقوق آنان دفاع می‌کند” را سر داده گفتند که هیچ گروهی و قومی نباید حقوق قوم دیگر را پایمال نماید.

زنان معترض که در یک فضای سربسته، اعتراضات شان را همه‌گانی نموده است، گفته اند که زنان در افغانستان به صورت سیستماتیک و با برنامه مشخص از دایره درس، تحصیل، کار و فعالیت‌های بیرونی منع شده است. آنان از جامعه جهانی، نهادهای حامی زنان افغانستان و کشورهای جهان خواست که نظام ضد زن در افغانستان را به رسمیت نرساند.

 

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *