عکس: گرفته شده از شبکه‌های اجتماعی

فرخنده: فرانسه به منظور کمک به مقابله با بحران غذایی فزاینده در افغانستان، سه میلیون یورو (بیش از ۲۱۶ میلیون افغانی) به سازمان جهانی غذا (WFP) اختصاص داده است. این کمک به‌ویژه برای حمایت از زنان، مادران باردار، شیرده، و کودکان که بیشترین آسیب را از بحران گرسنگی در این کشور می‌بینند، تخصیص یافته است.

سازمان جهانی غذا در گزارشی اعلام کرده است که بحران فزاینده گرسنگی در افغانستان به طور خاص بر وضعیت تغذیه‌ای مادران و کودکان اثرات ویرانگری داشته است. این سازمان خبر داده که بیش از ۱۵ هزار دانش‌آموز دختر و پسر در افغانستان، در مقاطع ابتدایی، روزانه یک میان‌وعده سالم دریافت خواهند کرد. همچنین، بیش از ۳۵ هزار خانواده ماهانه از سهمیه‌های غذایی، از جمله روغن نباتی، بهره‌مند خواهند شد تا تغذیه بهتری داشته باشند.

یکی از اقدامات کلیدی دیگر این برنامه، تأمین غذای تغذیه‌ای ویژه برای نزدیک به ۶۰ هزار کودک خردسال و بیش از ۱۰ هزار مادر باردار یا شیرده است. این اقدام‌ها با هدف کاهش سوء تغذیه و حمایت از سلامت و رشد این گروه‌های آسیب‌پذیر در شرایط بحرانی کنونی صورت می‌گیرد.

سلینا گرنه کاتالانو، مقام وزارت خارجه فرانسه، در این زمینه اظهار داشت: «بیش از سه‌چهارم خانواده‌های افغانستان نمی‌توانند رژیم غذایی مغذی برای خود تأمین کنند. فرانسه مبارزه با کمبود تغذیه را در اولویت قرار داده و در حالی که آماده می‌شود تا اجلاس جهانی تغذیه برای رشد را در پاریس در مارس ۲۰۲۵ میزبانی کند، همچنان به ایستادن در کنار مردم افغانستان و ارائه خدمات در مناطقی که بیشتر به آن نیاز دارند، متعهد است.»

طبق گزارش سازمان جهانی غذا، بحران مالی در سال جاری میلادی سبب شد تا این برنامه نتواند به دو میلیون زن و کودک که به کمک‌های غذایی نیاز داشتند، غذا رسانی کند. این بحران مالی منجر به این شد که سال گذشته ۱۰ میلیون نفر از دریافت کمک‌های غذایی محروم شوند. کمبود بودجه همچنین باعث شده که برخی از ولایت‌های افغانستان به وضعیت اضطراری سوءتغذیه بازگردند.

هارالد منهارت، معاون برنامه جهانی غذا در افغانستان، گفت: «این کمک‌ها در یک لحظه بحرانی برای مادران و کودکان افغانستان فراهم می‌شود که بیشتر از بحران گرسنگی آسیب دیده‌اند.» وی افزود: «افغانستان یکی از نقاط داغ گرسنگی جهانی است و بیش از یک‌چهارم جمعیت آن گرسنه هستند. همچنین ۹ خانواده از هر ۱۰ خانواده‌ای که به سرپرستی زنان است، قادر به تأمین غذای کافی نیستند.»

گزارش‌های اخیر ملل متحد نشان می‌دهد که نزدیک به ۲۴ میلیون نفر در افغانستان به کمک‌های بشردوستانه نیاز دارند و با توجه به نزدیک شدن زمستان، نیاز به کمک‌ها به ویژه در بخش‌های تغذیه و بهداشت ضروری‌تر شده است. سازمان‌های بشردوستانه هشدار داده‌اند که با کمبود بودجه مواجه هستند و این کمبود می‌تواند بر شدت بحران در زمستان تأثیر بگذارد.

کمک‌های جدید فرانسه به سازمان جهانی غذا نمایانگر تلاش‌های بین‌المللی برای کاهش تبعات بحران غذایی در افغانستان است. تمرکز ویژه بر زنان و کودکان که بیشترین آسیب را از این بحران می‌بینند، ضروری است تا از بروز مشکلات بهداشتی و تغذیه‌ای بیشتر جلوگیری شود. در این میان، ادامه حمایت‌های مالی و انسانی از سوی کشورهای مختلف و سازمان‌های بین‌المللی می‌تواند نقشی کلیدی در بهبود وضعیت تغذیه و زندگی مردم افغانستان ایفا کند.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *