فرخنده: یچارد بنت، گزارشگر ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل برای افغانستان، اعلام کرده است که پس از مسدود شدن دروازه انستیتوتها و ممنوعیت آموزش برای دختران بالاتر از صنف ششم، خودآزاری، از جمله خودکشی و افکار خودکشی در میان دختران افغان بهطور چشمگیری افزایش یافته است.
بنت روز چهارشنبه، ۲۸ قوس، در گفتوگو با «Education Cannot Wait» گفت که این ممنوعیت آموزشی تأثیرات مخربی بر روحیه دختران گذاشته است. وی افزود: «دختران افغان میبینند که آیندهشان تقریباً بهطور کامل به حوزه خانهگی محدود شده است، و این وضعیت با احتمال ازدواج زودهنگام یا اجباری، بسیاری از آنها را به افسردگی و ناامیدی سوق داده است.»
این گزارشگر ویژه همچنین اشاره کرد که ممنوعیت تحصیل دختران، تنها به آنها آسیب نمیزند، بلکه کل جامعه افغانستان را تحت تاثیر قرار میدهد. به گفته او، «آموزش یک حق اساسی است و بهعنوان حمایت حیاتی برای آینده یک جامعه محسوب میشود. زمانی که نیمی از جمعیت از فرصتهای زندهگی محروم میشوند، جامعه بهطور جبران ناپذیری آسیب میبیند.»
بنت بهطور خاص از برخورد طالبان با زنان انتقاد کرده و آن را مخالف کرامت انسانی و شدیداً تبعیضآمیز خوانده است. او افزود که اقدامات طالبان از طریق فرمانها و سیاستهای اعمالشده بر زنان، بهطور سیستماتیک تبعیض و سرکوب را تحمیل میکند.
او همچنین به گفتوگوهایش با زنان و دختران افغان اشاره کرد که تأکید دارند اصطلاح «آپارتاید جنسیتی» دقیقترین توصیف وضعیت حاکم در افغانستان است و ماهیت تبعیضآمیز و ایدیولوژیک اقدامات طالبان علیه زنان و دختران را بهخوبی نشان میدهد.
در تازهترین اقدام محدودکننده طالبان، دختران از ورود به انستیتوتهای صحی محروم شدهاند، که طبق گفته بنت، این تصمیم بهطور مستقیم تمام جمعیت افغانستان را متضرر خواهد ساخت.