قریب به یک نیم سال از ورود گروه تروریستی طالبان درافغانستان می گذر، در ۱۶اگست 2021 نظام جمهوری سقوط کرد و‌ طالبان کنترول تمام ولایات افغانستان را بشمول پایتخت را بدست گرفت. ریس جمهور افغانستان محمد اشرف غنی فرار کرد وعملا نظام، تمام سیستم ها و ساختار های دولتی وغیر دولتی ازهم پاشید، حدود ۴۰ میلیون نفوس افغانستان بدست طالبان افتید مردم همه سراسیمه و وحشت زده شدند، در این میان زنان بیشتر در معرض خطر ومضطرب بودند.

من عارفه فاطمی ۲۶ساله مدافع حقوق زنان وازجمله ی زنان معترض افغانستان هستم، دراین سیاهه در نظر دارم تا وضعیت عینی زنان افغانستان را که تحت حاکمیت طالبان هستند؛ بازتاب دهم.
با پاسخ به این سوال که طالبان کیست وطالبان چگونه بوجود آمد وسیاست طالبان در برابر زنان چگونه است؟
در حدود سال‌های 1993تا 1994 میلادی و در جریان جنگ‌های داخلی افغانستان، زمزمه تشکیل گروهی متشکل از طلبه های دینی در مدارس تحت حمایت عربستان در پاکستان شنیده شد. این گروه نام تحریک اسلامی طلبا (جنبش اسلامی طالبان) بر خود گذاشت و با شعار “اجرای شریعت اسلامی” و مقابله با آنچه شر و فساد در افغانستان می‌خواند از مرز جنوبی به افغانستان رخنه کرد و به سرعت شهرها و ولایت‌های مختلف را تصرف کردند.
طالبان پس ازتصرف افغانستان ازسال 1996تا 2001 م با نام امارت اسلامی بر افغانستان حکومت کرد . درسال ۲۰۰۱م با حمله آمریکا ومتحدانش درافغانستان طالبان ازقدرت ساقط شدند وازبین رفتند.
طالبان کی‌هاست؟
طالبان گروه ایدئولوژی دینی افراطی وتروریستی هستند، که قوانین سخت گیرانه دینی بخصوص خود شانرا در جامعه بالای مردم اعمال میکنند.
اساسا ضد دموکراسی وضد حقوق بشر هستند.
این گروه درنخستین روزهای تسلط شان در افغانستان، اعلامیه‌ای را صادر کردند که مکاتب تنها به روی پسران باز شود و دختران را اجازه رفتن به مکتب را ندادند.
بنابر دیدگاه زن ستیزاته وضد انسانی شان
بعد از آن اولین فرمان خاص را درارتباط به زنان وحقوق زنان در ماه دسمبر ۲۰۲۱صادر کردند که تمام حقوق یک زن را درچند مورد ذیل خلاصه می کرد.
۱_ ازدواج
۲_ نفقه
۳_میراث
دراین فرمان درمورد خواسته های اساسی زنان ( حق تحصیل، حق کار ومشارکت سیاسی) اصلا اشاره نشده بود.
طالبان بعد از صدور این فرمان، فرمان های متعدد را در اتباط به حجاب، سفر و کار زنان صادر کردند که تماما جهت محدودیت زنان و محصور کردند آنان طرح گردیده بود.
عمده ترین موارد که دراین فرمان ها آمده قرار ذیل است:
_زنان مکلف است حجاب اسلامی بپوشند و حجاب اسلامی عبارت است از پوشانیدن تمام بدن با برقه سیاه وهم چنان پوشانیدن صورت ودست.
_ زنان حق ندارند به تنهای بدون محرم ازخانه بیرون بروند و یا سفرکنند.
_ زنان حق ندارند با مردان نامحرم صحبت کنند.
_ زنان حق ندارند لباس های که رنگ مرغوب و روشن دارند بپوشند.
_ زنان حق ندارند درپارک های تفریحی بدون محرم بروند. در تازه ترین فرمان؛ دانشگاه ها را بروی دختران بستند وهمچنان تمامی کارمندان زن را ازتمام موسسات داخلی و خارجی اخراج کردند و اجازه کار ندادند.
زنان عملا ازتمامی سیستم ها ساختار ها حذف وخانه نشین کردند.
در شرایط حاضر؛ هیچ نهادی آموزشی به روی دختران باز نیست وهیچ زنی در افغانستان از حق تحصیل و کار بر خوردار نیست.
اما فعالین حقوق زن وفعالین مدنی دراین این یکسال گذشته بی وقفه برای تحقق عدالت اجتماعی وحقوق اساسی شان مبارزه میکنند، ما درطی این یکسال قربانی های زیادی را متحمل شدیم.
تعدادی ازهمکاران مارا دستگیر وزندانی کردند
و تعدادی را بصورت مرموز به قتل رساندند؛ اما ما همچنان برای آزادی و برابری مبارزه خودرا ادامه می دهیم.
من به نماینده گی از دختران معترض افغانستان ازشما فعالین حقوق بشر دوستانه تقاضامیکنم که زنان افغانستان را تنها نگذاشته و از مبارزه انسانی آنها حمایت کنید.
شما های‌که باورمند به ازادی و حقوق بشر هستید، بیایید صدای زنان و دختران افغانستان را بشنوید وصدای آنها شوید.
دختران افغانستان سربازان دموکراسی وآزادی هستند.
دراخیر راهکاری های را پیشنهاد میکنم برای حمایت ازمبارزه زنان افغانستان وبرابری جنسیتی در سراسر جهان.

1_ درشرایط فعلی برای بهبود وضعیت زنان درافغانستان آوردن فشارهای لازم دیپلوماتیک بالای طالبان ( تحریم اقتصادی وتحریم سفرهای رهبران طالبان)
وهمکاری مستقیم نهادهای بین المللی با زنان افغانستان دربخش آموزش واقتصاد.
2_سیاستی که طالبان درافغانستان دربرابر زنان اعمال میکند خود مصداق آپارتاید برمبنای جنسیت است.
آپارتاید یک جرم بین المللی محسوب میشود
مازنان افغانستان در راستای به رسیمت شناختن این جنایت طالبان علیه بشریت به عنوان جرم بین المللی ازشمافعالین حقوق بشر ونهاد های بین المللی، حقوق بشر تقاضای حمایت وهمکاری داریم.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *