Photo: social media

سیزدهم فبروری برابر است با روز جهانی رادیو.
روز جهانی رادیو در حالی فرا رسیده است که رسانه های افغانستان بزرگترین تحول سیاسی را در دو دهه اخیر تجربه می کنند. بربنیاد یافته های انجمن ژورنالیسان آزاد افغانستان در دسمبر سال ۲۰۲۱ میلادی، در حدود ۳۰۰ دستگاه رادیویی تا پیش از پانزدهم ماه اگست سال روان میلادی یعنی پیش از تسلط طالبان در افغانستان نشرات داشتند.

رسانه فرخنده: در روز جهانی رادیو به نامه سرگشاده جمعی از خبرنگاران دست یافته است.

” نامه‌ سرگشاده در آستانه سیزدهم فبروری روز جهانی رادیو!
روایت افرادی را همگانی می‌سازیم که چندین سال در بخش‌های مختلف شبکه‌های شنیداری فعالیت، اما از مزایای آن محروم ماندند.

در ۳۱ ماه گذشته نبود پالسی ملی نشراتی، خلاء حقوقی در برخورد حکومت با رسانه‌ها منجر به فشار روز افزون به کارمندان رسانه‌ها شده‌اند.

از سوی دیگر کاهش منابع مالی رسانه‌ها سبب تقلیل معاشات کارمندان این رسانه‌ها شده که در حال حاضر امتیازی را که یک خبرنگار یا برنامه ساز دریافت می‌کند، نمی‌تواند مخارج یک ماهه یک خانواده سه نفره را نیز فراهم سازد.

در چنین شرایط، تلخ و درد آور هستند افرادی که از نام کارمند رسانه سوءاستفاده کردند.

بعضی از مسوولین رسانه‌ها در هماهنگی با نهاد های به ظاهر حامی، تمام تلاش شان را متمرکز به خروج اعضای خانواده و اقارب شان تحت عنوان کارمند رسانه نمودند، درحالی‌ که بیش از نیم از نقش آفرین‌های فعال در رسانه‌ها با وجود تغییر رژیم، تغییری را در وضعیت زندگی شان شاهد نبوده و از امتیازهای که برای خبرنگاران در برنامه تخلیه بشردوستانه مد نظر گرفته شده بود مستفید نگردیده‌اند نه آن‌ها از کشور خارج شده، نه هم کمک هزینه بشردوستانه دریافت کردند.

ما در حالی به استقبال روز جهانی رادیو می‌رویم که حق تلفی آشکار را در مورد کارمندان این رسانه‌ها شاهد بوده و بیش از نیم از رسانه‌های فعال در کشور به دلایل مختلف متوقف گردیده‌اند ما در پایان از نهاد‌های جهانی حامی رسانه و حقوق خبرنگاران خواهشمندیم تا راجع به چالش‌های فراروی فعالین رسانه‌‌ای بررسی عادلانه و شفاف داشته، نگذارند که بیش‌تر از این از نام کارمندان‌رسانه‌ها استفاده سوء صورت گیرد.

ضمنا ما خواهان تحقیق واضح راجع به عوامل بروز تقلب گسترده در روند تخلیه بشردوستانه بوده، مایلیم تا آن‌هاییکه در این روند دخالت بیجا داشتند پاسخگو‌ شوند.”

با این حال شماری از شنونده‌های رادیو در افغانستان می‌گویند به سبب محدودیت‌های وضع شده از سوی طالبان، از شنیدن برنامه‌های دل‌خواه شان محروم شده اند.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *