صنعت قالین بافی در افغانستان

فرخنده: برنامه‌ توسعه‌ی سازمان ملل متحد می‌گوید که زنان کارآفرین در افغانستان با موانع جدی و هزینه‌های بالای تجارت مواجه هستند.

برنامه‌ توسعه‌ی سازمان ملل متحد(UNDP) روز گذشته(چهارشنبه، ۲۹ حمل) با نشر گزارش تازه‌ای از وضعیت زنان تجارت‌پیشه و کارآفرین در افغانستان گفته است، کسب‌وکارهایی که با شجاعت توسط زنان تاسیس و رهبری می‌شوند، با چالش‌های زیادی چون کم‌بود سرمایه، عدم دست‌رسی به بازار و محدودیت‌های طالبان روبه‌رو هستند.

بر اساس گزارش، تبعیض عمیق و محدودیت‌های کاری و شغلی، همراه با سیستم مالی به شدت ضعیف، ۴۱ درصد زنان را محبور به قرض گرفتن کرده است که حدود پنج درصد از آن‌ها از طریق بانک‌ها یا موسسات مالی خرد قرض دریافت کرده بودند.

گزارش افزوده است که محدودیت‌ها در گشت‌و‌گذار زنان، عدم امکان سفر حتا به بازارهای محلی بدون محرم (عضو خانواده همراه مرد)، چالش‌های زنان تجارت‌پیشه را تشدید می‌کند.

این گزارش گفته است که در افغانستان، در مجموع ۱۵.۸ میلیون نفر با ناامنی غذایی مواجه هستند و نرخ اشتغال زنان در طول سال گذشته به نصف کاهش یافته و به شش درصد رسیده است.

بر بنیاد این‌گزارش، ۸۰ درصد از شرکت‌های تحت رهبری زنان به درآمدهای کسب‌وکار خود به عنوان منبع اصلی درآمد متکی هستند و مشاغلی که توسط زنان اداره می‌شود، برای دیگر زنان نیز فرصت‌های شغلی ایجاد می‌کند.

کانی ویگناراجا، مدیر منطقه‌ای برنامه توسعه‌ی سازمان ملل متحد برای آسیا و اقیانوسیه در این گزارش گفته است: «زنان کارآفرین در سخت ترین شرایط، جسارت و تدبیر باورنکردنی از خود نشان داده‌اند. UNDP و شرکای NGO بین‌المللی و ملی آن با تمرکز استراتژیک بر نیازهای خود، از ۷۵ هزار کسب و کار خرد و کوچک حمایت کرده‌اند که مجموعا برای بیش از ۹۰۰ هزار نفر فرصت‌های شغلی ایجاد کرده‌اند».

استفان رودریگس، نماینده‌ی UNDP در افغانستان هم گفته است: «زنان مدت‌هاست که نیروی محرکه‌ی رفاه خانواده‌ها در افغانستان بوده و نقش مهمی در حفظ اقتصاد محلی بازی می‌کنند».

طالبان از زمان تسلط بر افغانستان محدودیت‌های شدیدی بر آزادی‌های فردی و اجتماعی زنان و دختران وضع کرده‌اند.

در حال حاضر زنان و دختران از تمامی حقوق اساسی‌شان محروم هستند.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *