نشست شورای عالی حقوق بشر

در نشست شورای حقوق بشر در مورد افغانستان که دیروز دوشنبه (۱۰ ثور) در جینوا برگزار شده بود شماری از از کشورها از جمله آمریکا، بریتانیا، آلمان و فرانسه در رابطه به وضعيت زنان در افغانستان گفته است که طالبان باید در برابر حقوق زنان پاسخگو باشند.

در این نشست هیأتی از افغانستان به ریاست نصیراحمد اندیشه، نماینده‌ی افغانستان در جنیوا اشتراک کرده بود.

این هیأت گزارشی را تحت عنوان «گزارش ملی افغانستان» نیز ارائه کرده است.

دردر نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد هم چنان گفته شده است که زنان افغانستان طی سه سال گذشته با انواع محدودیت‌ها و خشونت ها از سوی طالبان روبرو شده اند.

در گزارش آمده که طالبان در عین حال بیش از ۲۰۰ فرمان و اعلامیه صادر کرده‌اند که حقوق بشری مردم افغانستان، به‌ویژه حقوق زنان و دختران، اقلیت‌های قومی و مذهبی و سایر جوامع آسیب‌پذیر را محدود می‌کند.

شاه‌گل رضایی، نماینده‌ی پیشین مجلس نمایندگان افغانستان در نشست بررسی کارنامه‌ی حقوق‌ بشری افغانستان در شورای حقوق‌‌ بشر سازمان ملل متحد گفت که وضعیت حقوق‌‌ بشری در افغانستان، به‌ویژه حقوق زنان و اقلیت‌ها نیازمند پاسخ قوی جامعه‌ی جهانی است و ضروری است که مکانیسم‌های جهانی برای دسترسی آنان به حقوق شان بسیج شوند

میشل تیلور، نماینده ی آمریکا در شورای حقوق بشر هم چنان با ابراز نگرانی از وضعيت حقوق بشر در کشور گفته است که در افغانستان زیر سلطه ی طالبان وضعيت حقوق بشر در حال نابودی کامل است.

افغانستان یکی از ۱۴ کشوری است که توسط این گروه سازمان ملل متحد تحت برسی قرار می گیرد.

وضعیت حقوق بشر در افغانستان در حالی مورد بررسی قرار می‌گیرند که پس از تسلط دوباره ی طالبان در کشور وضعیت حقوق بشر وخیم تر شده و که در این میان زنان افغانستان قربانی این سیاست های دست نشانده ی کشورهای جهان است.

این در حالی است که ریچارد بنت گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد نیز در گزارش تحقیقی آخیر خود وضعیت زنان و حقوق بشر را در افغانستان نگران کننده خوانده گفته است که به وضعیت زنان تحت حاکمیت طالبان میتوانیم آپارتاید جنسیتی بگویم.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *