فرخنده: در ادامه ی اعتراضات جهانی به برگزاری سومین نشست دوحه به میزبانی سازمان ملل و حذف زنان از آجندای این نشست، شماری از افغان های مقیم در کانادا طی یک گردهمایی اعتراضی نشست دوحه را تحریم کردند.

در هالند نیز شماری از افعان های مقیم این کشور ام روز دو شنبه ۱۱ سرطان نیز طی یک گردهمایی تازه به ضد طالبان شعار دادن و نشست دوحه را تحریم کردند.

آنان با شعار دادن « مذاکره محکوم است وطن غرق خون است»، «سیاست جهانی نفرین بر تبانی» و«تعامل با طالبان، ضدیت است با انسان» اشتراک طالبان به نمایندگی از افغانستان را نگران کننده خواند.

از سوی دیگر شماری از زنان معترض افغانستان ام روز دو شنبه ۱۱سرطان در ایران طی یک گردهمایی اعتراضی گفتند که جهان به صدای مردم افغانستان گوش نمی دهد.

این معترضان نیز با شعار دادن« خانه تا خیابان، نفرین به طالبان» و « گفت وگو با تروریست تحریم است» نشست سوم دوحه را تحریم کردند.

در ادامه واکنش‌ها، معترضان زن افغانستان روز گذشته نیز در کشورهای مختلف طی اعتراضات گفته، هرگونه گفت و گو و تعامل با طالبان را مردود میباشد.

در قطع نامه ی منتشر شده از سوی این معترضان آمده است که عدم حضور نمایندگان افغانستان و زنان در نشست نگران کننده است و این نشست به سفید نمایی طالبان می پردازد.

در قطع‌نامه‌ی نشر شده‌ای این زنان آمده است: «سازمان ملل متحد رسالت اصلی خود را فراموش کرده و طی معاملات سیاسی، به سفیدنمایی «طالبان» پرداخته و از نقض حقوق‌بشر و حقوق زنان توسط این گروه چشم‌پوشی می‌کند».

زنان معترض هم‌چنین می‌گویند: «با کمال تأسف، سازمان ملل متحد با نادیده‌گرفتن ظلم و وحشتی که از سوی طالبان بر مردم افغانستان اعمال می‌شود، راه تعامل و معامله‌گری را با این گروه در پیش گرفته است و طالبان به وسیله‌ی امتیازدهی این سازمان در نشست سوم دوحه شرکت می‌کنند».

هم‌چنان در پی تحریم‌های این نشست از سوی زنان، سه خانم فعال افغانستان نیز دعوت سازمان ملل را جهت نشست سوم دوحه رد کردند.

خانم حبیبه سرابی در صفحه ی ایکس خود نوشته است که

با وجودی که از سوی سازمان ملل متحد دعوت‌نامه‌ای برای اشتراک در نشست دوحه را دریافت کرده؛ اما در این نشست شرکت نخواهد کرد.

وی عدم اشتراکش در این نشست را نبود بحث حقوق زنان و حقوق‌بشر در دستورکار (آجندای) نشست سوم دوحه، عدم اشتراک نماینده‌های زنان و فعالان مدنی کشور و اینکه ملل متحد قادر به یافتن یک راه حل برای افغانستان بر بنیاد قطع‌نامه‌ی ۲۷۲۱ شورای امنیت نیست گفته است.

پیش از این زبیده اکبر و نبیله مصلح، دو زن فعال افغانستان نیز از شرکت در این نشست خود داری کردند و گفتند، در نشست که زنان در حاشیه باشند نیاز به اشتراک نیست.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *