فرخنده: ریچارد بنت، گزارشگر ویژه ملل متحد برای افغانستان، در حمایت از موضع هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) علیه قانون جدید طالبان، اعلام کرد که تأثیرات و پیامدهای این قانون را به دقت ارزیابی خواهد کرد. بنت در نوشته‌ای در اکس بیان کرد که این قانون نگرانی‌های گسترده‌ای درباره تأثیرات بالقوه آن بر مردم افغانستان ایجاد کرده است.

بنت تأکید کرد: «من نگرانی یوناما درباره عواقب شدید قانون جدید طالبان را با دیگر کارشناسان ویژه به اشتراک می‌گذارم و همچنین به ارزیابی تأثیرات این قانون و پیامدهای آن بر حقوق بشری تمامی افغان‌ها ادامه می‌دهم.»

هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان نیز این قانون ۳۵ ماده‌ای طالبان را به شدت محکوم کرده و هشدار داده است که این قانون محدودیت‌های گسترده‌ای بر حقوق مردم افغانستان اعمال می‌کند.

روزا اتونبایوا، رئیس یوناما، در واکنش به این قانون که تحت عنوان «قانون امر به معروف و نهی از منکر» توشیح شده، اظهار داشت که این قانون «ساختار اجرایی خودسرانه» است و بازرسان اخلاقی طالبان دارای اختیارات گسترده‌ای برای تهدید و بازداشت افراد بر اساس فهرست‌های مبهم تخلفات هستند.

اتونبایوا در بیانیه‌ای تصریح کرد: «این یک چشم‌انداز ناراحت‌کننده برای آینده افغانستان است. محدودیت‌های جدید این قانون نه تنها حقوق زنان و دختران را به شدت نقض می‌کند، بلکه حتی به زنان اجازه صحبت کردن در بیرون از خانه را نیز نمی‌دهد.»

یوناما همچنین هشدار داده است که این قانون تأثیرات نگران‌کننده‌ای بر آزادی‌های مذهبی دارد و محدودیت‌های بیشتری بر فعالیت روزنامه‌نگاران و رسانه‌ها تحمیل می‌کند. در این بیانیه آمده است که مردم افغانستان پس از دهه‌ها جنگ و در بحبوحه یک «بحران انسانی وحشتناک»، مستحق زندگی‌ای بسیار بهتر از تهدید یا زندانی شدن به دلیل مسائل مذهبی جزئی هستند.

یوناما در حال حاضر در حال مطالعه دقیق این قانون جدید طالبان است و از این گروه خواسته است که توضیحات بیشتری ارائه دهند. این نهاد بین‌المللی تأکید کرده است که محدود کردن بیشتر حقوق مردم افغانستان تنها به پیچیده‌تر شدن شرایط حقوق بشری در این کشور منجر خواهد شد.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *