فرخنده: در یک نامه سرگشاده که به اعضای شورای حقوق بشر ملل متحد ارسال شده، دستکم ۹۰ نهاد ملی و جهانی از جمله سازمانهای حقوق بشری و مدنی خواستار به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی در افغانستان شدهاند. این نامه تاکید دارد که شرایط بحرانی حقوق بشری در افغانستان نیازمند توجه و اقدام فوری جامعه جهانی است.
در این نامه، امضاکنندگان بهویژه بر لزوم تمدید و تقویت ماموریت گزارشگر ویژه ملل متحد در بخش حقوق بشر برای افغانستان تاکید کردهاند. آنان همچنین خواستار پاسخگو قرار دادن عاملان نقض حقوق بشر در کشور شدند.
در بخشی از نامه آمده است: «تداوم یک فضای اختصاصی برای گفتگوی تعاملی پیشرفته در مورد وضعیت زنان و دختران در افغانستان را با پیگیریهای معنیدار نسبت به گزارش گزارشگر ویژه درباره سرکوب زنان و دختران به وسیله طالبان تضمین کنید. ما همچنین از شما میخواهیم که درخواستها برای به رسمیت شناختن و قانونی کردن آپارتاید جنسیتی به عنوان یک جرم تحت قوانین بینالمللی را جدی بگیرید.»
این نهادهای حقوق بشری و مدنی بهویژه به اقداماتی که طالبان در سه سال گذشته برای معکوس کردن پیشرفتهای قبلی در زمینه حقوق بشر انجام دادهاند، اشاره کرده و تاکید کردهاند که طالبان بهعنوان قدرت حاکم، تعهدات بینالمللی افغانستان را نادیده گرفته و محدودیتهای گسترده و غیرقانونی را بر حقوق بشر تحمیل کردهاند.
در ادامه نامه آمده است: «با ممنوعیت تحصیل در مقاطع متوسطه و دانشگاهی، اشتغال، آزادی گشتوگذار، عورت انگاری چهره و صدای زنان در جاهای عمومی و سایر حقوق و آزادیهای اساسی و دسترسی به خدمات ضروری، زنان و دختران در حال حذف شدن از جامعه هستند.»
این درخواستها نشاندهنده نگرانی شدید از وضعیت کنونی حقوق بشر در افغانستان و فشار بر جامعه بینالمللی برای اقدام جدی بهمنظور حمایت از حقوق زنان و دختران افغان است.