عکس: ارسالی به فرخنده

فرخنده: در یک گردهمایی مهم که به مناسبت دومین سالگرد حمله مرگبار بر آموزشگاه کاج در منطقه دشت برچی کابل و یادبود از کشتار هزاره‌های ارزگان در پاکستان برگزار شد، زنان هزاره قطعنامه‌ای صادر کردند که در آن از سازمان ملل متحد و جامعه بین‌المللی درخواست شد تا نسل‌کشی هزاره‌ها را به رسمیت شناخته و برای توقف این جنایات سیستماتیک اقدامات جدی انجام دهند. در این گردهمایی که با حضور ده‌ها زن هزاره برگزار شد، سخنرانان به جنایات سازمان‌یافته علیه هزاره‌ها اشاره کرده و از بی‌توجهی جهانی نسبت به این نسل‌کشی ابراز نگرانی کردند.

در قطعنامه صادره از سوی زنان هزاره به ادامه روند نسل‌کشی و کشتارهای سازمان‌یافته علیه هزاره‌ها اشاره شده است. آنها از سازمان ملل و نهادهای بین‌المللی خواسته‌اند تا نسل‌کشی هزاره‌ها را که تحت عناوین مختلف، به ویژه با نام داعش، انجام می‌شود به رسمیت بشناسند و برای توقف این جنایت‌ها، اقدام جدی و فوری به عمل آورند.

زنان هزاره همچنین خواستار تشکیل یک کمیسیون مستقل از سوی سازمان ملل و نهادهای مدافع حقوق بشر شدند تا نسل‌زدایی هزاره‌ها در افغانستان مورد تحقیق جدی قرار بگیرد.

در قطعنامه آمده است که نسل‌کشی هزاره‌ها از زمان فرمان تکفیری عبدالرحمان خان آغاز شده و تا به امروز به‌صورت سیستماتیک ادامه دارد؛ از حملات بر مکاتب و بیمارستان‌ها تا قتل‌عام مسافران و کوچ اجباری هزاره‌ها از مناطق مختلف. این زنان از جامعه جهانی خواسته‌اند که عاملان و سازمان‌دهندگان این کشتارها در دادگاه بین‌المللی جزایی محاکمه شوند و از هرگونه سکوت یا انفعال در قبال این جنایت جلوگیری شود.

در ادامه قطعنامه، از نخبگان و قلم‌به‌دستان جامعه هزاره و تمامی مردم افغانستان خواسته شده است که در برابر سیاست‌های هزاره‌کشی در افغانستان متحد شوند و برای جلوگیری از این جنایت سهم بگیرند.

زنان هزاره همچنین تأکید کردند که باید از خانواده‌های قربانیان نسل‌کشی اخیر در مرز دایکندی و غور و سایر قربانیان حمایت جامع صورت گیرد. آنها از سازمان ملل خواسته‌اند که از کوچ اجباری هزاره‌ها و باج‌گیری‌های صورت‌گرفته توسط مقامات فعلی افغانستان جلوگیری کند.

حادثه غم‌انگیز آموزشگاه کاج که در ۳۰ سپتامبر ۲۰۲۲ رخ داد، یکی از تکان‌دهنده‌ترین حملات علیه جامعه هزاره بود. در این حمله انتحاری، بیش از ۴۵ دانش‌آموز که اکثراً دختران هزاره بودند، جان باختند. این حمله که بخشی از کشتارهای سیستماتیک علیه هزاره‌ها در افغانستان است، تا به امروز پیگیری مؤثری از سوی مقامات طالبان نداشته و هیچ گروهی نیز رسماً مسئولیت آن را به‌عهده نگرفته است. ریچارد بنت، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل، این حمله را به سلسله اقدامات داعش در افغانستان نسبت داده بود؛ در حالی که طالبان ادعا می‌کنند داعش در این کشور حضور ندارد.

در پایان، این زنان یکبار دیگر از نهادهای حقوق بشری و سازمان‌های بین‌المللی درخواست کردند که با پیگیری جدی و فوری، به نسل‌کشی هزاره‌ها پایان دهند و جامعه جهانی را به ایستادگی در برابر این جنایات وادار کنند.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *