عکس: شبکه‌های اجتماعی

فرخنده: گوردون براون، فرستاده ویژه ملل متحد برای آموزش جهانی، در یک نشست خبری اعلام کرد که اطمینان دارد کمیته حقوقی ملل متحد رفتار طالبان با زنان و دختران افغانستان را به عنوان «اپارتاید جنسیتی» به رسمیت خواهد شناخت.

آقای براون در این نشست به برگزاری جلسه‌ای در ماه اکتبر توسط کمیته حقوقی ملل متحد اشاره کرد که قرار است به بررسی تعریف اپارتاید جنسیتی بپردازد. او خاطرنشان کرد: «ممکن است تصمیم‌گیری در این باره در ماه اکتبر یا بعد از آن صورت گیرد؛ اما من مطمئن هستم که اکنون مردم می‌بینند چه چیزی در افغانستان در حال رخ دادن است.»

وی به شدت سرکوب‌های طالبان اشاره کرد و گفت: «زنان و دختران افغانستان به‌طور فزاینده‌ای از حقوق اولیه خود محروم می‌شوند.» به گفته وی، محدودیت‌ها به حدی افزایش یافته که دختران نوجوان حتی نمی‌توانند بدون همراه در جاده‌ها قدم بزنند و از اشتغال در بخش‌های عمومی نیز محروم شده‌اند.

براون افزود: «آزادی بیان در عرصه عمومی به شدت کاهش یافته است. این سرکوب نظام‌مند، شکلی از اپارتاید مبتنی بر جنسیت است.» او با قاطعیت اظهار داشت: «این سرکوب آشکاراً به شکلی از اپارتاید جنسیتی تبدیل شده است و من مطمئن هستم که کمیته حقوقی سازمان ملل این واقعیت را به رسمیت خواهد شناخت.»

این اظهارات در شرایطی مطرح می‌شود که کشورهای مختلف و فعالان حقوق بشر از افغانستان همواره خواهان به رسمیت شناسی «اپارتاید جنسیتی» به دلیل محدودیت‌های طالبان بر زنان و دختران هستند. براون با تأکید بر این موضوع، خواستار توجه و اقدام فوری جامعه جهانی به این بحران انسانی شد.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *