عکس: رسانه‌های اجتماعی

فرخنده: در پی تصمیم طالبان برای ممنوعیت آموزش زنان و دختران در نهادهای آموزشی طبی، شماری از زنان در هرات دست به اعتراض زده‌اند. معترضان این تصمیم را «ظالمانه» توصیف کرده و با شعار «آموزش عدالت و تحصیل» خواستار لغو این محدودیت شدند.

ملل متحد نیز این اقدام را برای نظام بهداشت افغانستان «ویران‌گر» خوانده و تأکید کرده است که چنین تصمیماتی حقوق زنان را به‌شدت محدود می‌کند و دسترسی به خدمات بهداشتی را مختل خواهد کرد. استفان دوجاریک، سخنگوی ملل متحد، از طالبان خواسته تا این دستور را بازنگری کنند.

کمیته سویدن برای افغانستان نیز این تصمیم را «شکستی ویران‌گر» برای زنان و دختران دانسته و هشدار داده است که کمبود پزشکان و پرستاران زن می‌تواند سلامت و بقای زنان و کودکان را تهدید کند.

واکنش‌های بین‌المللی به این اقدام ادامه دارد. وزیر خارجه آلمان تصمیم طالبان را گامی در جهت نابودی آینده افغانستان خوانده است. همچنین شماری از چهره‌های برجسته افغانستان، از جمله رحمت‌الله نبیل و معصوم ستانکزی، این تصمیم را محکوم کرده و آن را نشانه‌ای از خودکامگی و سرکوب آزادی‌های بنیادی دانسته‌اند.

فعالان حقوق بشر و شهروندان افغانستان رفتار طالبان را نقض آشکار حقوق بشر می‌دانند و تأکید دارند که این ممنوعیت‌ها حیات زنان و دختران را به‌طور مستقیم تهدید می‌کند. طالبان با گذشت بیش از سه سال از بازگشت به قدرت، محدودیت‌های شدیدی بر زنان و دختران اعمال کرده‌اند که به گفته بسیاری از ناظران، آخرین اقدامات در راستای سرکوب حقوق آن‌ها محسوب می‌شود.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *