عکس: رسانه‌های اجتماعی

فرخنده: فرستادگان ویژه و نمایندگان کشورهای عضو گروه «مثبت ۷» در نشستی این هفته در ژنو گرد هم آمدند تا به بررسی چالش‌های رو به رشد افغانستان بپردازند. در پایان این نشست، بیانیه‌ای مشترک صادر شد که در آن از طالبان خواسته شده تا تلاش‌های ضد هراس‌افکنی خود را تقویت کنند، سیاست‌های سرکوبگرانه علیه زنان را لغو کنند و به حکومت‌داری فراگیر برای دستیابی به ثبات کشور پایبند باشند.

نمایندگانی از ایالات متحده، بریتانیا، آلمان، فرانسه، ایتالیا، کانادا، جاپان و سوئیس در این نشست حضور داشتند و بر ضرورت اقدام فوری برای مقابله با بحران انسانی در افغانستان و تأمین امنیت منطقه‌ای تأکید کردند.

فرستادگان نگرانی شدید خود را از حملات اخیر تروریستی در کابل و منطقه ابراز داشتند و هشدار دادند که تهدید هراس‌افکنی همچنان یک تهدید جدی برای امنیت افغانستان و کشورهای همسایه است. آنان از طالبان خواستند تا اقدامات قاطع‌تری در راستای مقابله با گروه‌های تروریستی، به ویژه داعش خراسان، انجام دهند.

در این نشست، نمایندگان کشورهای «مثبت ۷» به شدت از تصمیم طالبان در دسامبر ۲۰۲۴ برای ممنوعیت تحصیل زنان و دختران در نهادهای آموزشی پزشکی انتقاد کردند. آنان این تصمیم را بخشی از یک الگویی گسترده‌تر از سیاست‌های سرکوبگرانه دانستند که هدف آن حذف زنان از آموزش و مشارکت اقتصادی است. فرستادگان بر لزوم لغو فوری این سیاست‌ها تأکید کردند و آن را عامل تهدیدی برای سلامت کشور و بی‌ثباتی جامعه دانستند.

گروه «مثبت ۷» بر ضرورت گفت‌وگوی ملی فراگیر و ایجاد حکومتی که نماینده تمام اقشار جامعه افغانستان باشد، تأکید کردند. آنها همچنین از جامعه جهانی خواستند که از نقش سازمان ملل در تسهیل فرآیند صلح و ثبات در افغانستان حمایت کند.

بیانیه به نقش حیاتی سازمان‌های غیردولتی در رسیدگی به بحران انسانی افغانستان اشاره کرد و از کشورهای همسایه و سازمان همکاری اسلامی خواست تا در مقابله با مشکلات مشترک از جمله تروریسم و مهاجرت غیرقانونی همکاری کنند.

فرستادگان از سوئیس برای میزبانی این نشست تشکر کردند و اعلام کردند که در آینده نزدیک دوباره دیدار خواهند کرد تا پیشرفت‌ها را ارزیابی کرده و به تلاش‌های هماهنگ برای تثبیت افغانستان ادامه دهند.

در پایان این بیانیه آمده است: «جامعه بین‌المللی به حمایت از مردم افغانستان در مواجهه با این چالش‌های عظیم متعهد است.»

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *