Photo: AP

فرخنده: رسانه «آسیا تایمز» در گزارشی جدید با اشاره به ممنوعیت تحصیل دختران در افغانستان توسط طالبان، هشدار داده است که این سیاست نه تنها فاجعه‌ای انسانی برای زنان است، بلکه بحران اقتصادی در کشور را نیز تشدید می‌کند.

طبق گزارش آسیا تایمز، این محدودیت آموزشی سالانه حدود ۱.۴ میلیارد دالر به اقتصاد افغانستان زیان وارد می‌آورد. این رسانه افزوده است که در کنار آسیب‌های اجتماعی و اقتصادی، این رویکرد طالبان سبب انزوای بیشتر افغانستان در جامعه بین‌المللی شده است.

آسیا تایمز در این گزارش خاطرنشان کرده که پس از سقوط نخستین دوره طالبان و در فاصله سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۲۰، حضور زنان در سطوح مختلف آموزشی و شغلی به طور قابل توجهی افزایش یافته بود. در آن دوره، فرصت‌های آموزشی برای زنان و دختران افغان فراهم شد و همچنین میزان مرگ و میر نوزادان در این مدت ۵۰ درصد کاهش یافت.

همچنین، طبق این گزارش، درآمد سرانه هر فرد در افغانستان از ۸۱۰ دالر در سال ۲۰۰۱ به ۲۵۹۰ دالر در سال ۲۰۲۰ رسید. این رشد اقتصادی چشمگیر که نتیجه بهبود وضعیت اجتماعی و آموزشی زنان بود، پس از تسلط دوباره طالبان به سرعت کاهش یافته است.

آسیا تایمز تأکید کرده است که این وضعیت نه تنها برای زنان و دختران افغان، بلکه برای کل جامعه افغانستان پیامدهای جبران‌ناپذیری به همراه خواهد داشت. با ادامه این سیاست‌ها، اقتصاد افغانستان و جایگاه این کشور در جامعه جهانی به طور چشمگیری آسیب خواهد دید.

در حال حاضر، طالبان با اعمال محدودیت‌های گسترده بر حقوق اساسی و انسانی زنان و دختران، آن‌ها را از فرصت‌های آموزشی و تحصیلی محروم کرده‌اند، که این موضوع به زیان عمومی افغانستان و آینده نسل‌های آینده خواهد بود.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *