محمد العیسی دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان در اسلام‌آباد

فرخنده: محمد العیسی، دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان و رئیس سازمان علمای مسلمان، در نشست سازمان همکاری اسلامی که به میزبانی پاکستان برگزار شد، ضمن انتقاد تلویحی از طالبان به دلیل ممنوعیت تحصیل دختران، تأکید کرد که «حرام دانستن حلال، بزرگترین گناه است». این اظهارات در پی اعلام ممنوعیت‌های آموزشی و تحصیلی دختران توسط طالبان در افغانستان بیان شد.

آقای العیسی در این نشست گفت: «انکار حق آموزش و تحصیل دختران و زنان – خواه به طور کلی باشد یا جزئی – و نسبت دادن آن به اسلام و شریعت، نادرست است.» او تلویحاً خطاب به طالبان گفت که تصمیمات خود را به دین نسبت ندهند و افزود که اسلام به طور قاطعانه هرگونه محرومیت از تحصیل زنان را رد می‌کند.

او همچنین تاکید کرد: «هر فرد یا سازمانی، اعم از دولتی یا خصوصی، باید به دقت نسبت به این موضوع توجه کند که به دلیل توافق متفق‌القول علمای امت در مورد حقوق تحصیلی زنان، ایرادات خود را به دین نسبت ندهد.» دبیرکل اتحادیه جهانی مسلمانان افزود که «هیچ تخلفی بزرگتر از بی‌عدالتی نیست» و اشاره کرد که ممنوعیت تحصیل دختران و زنان نه تنها نادرست است بلکه با ارزش‌های اسلامی مغایرت دارد.

این نشست که از روز شنبه، ۲۲ جدی در اسلام‌آباد آغاز شده است، با حضور بیش از ۲۰ وزیر خارجه کشورهای اسلامی، علمای جهان اسلام و سازمان‌های جهانی اسلامی ادامه دارد و امروز یکشنبه به پایان می‌رسد. یکی از مهم‌ترین محورهای این نشست، تأکید بر حقوق آموزشی دختران در کشورهای مسلمان، به ویژه در افغانستان است.

طالبان پس از بازگشت به قدرت در افغانستان، اقدام به بستن دروازه‌های مکاتب بالاتر از صنف ششم و دانشگاه‌ها به روی دختران کردند. این اقدام در ابتدا به عنوان «امر ثانی» اعلام شده بود، اما با گذشت سه سال، طالبان این ممنوعیت را تشدید کرده‌اند. اخیراً، طالبان حتی تحصیل دختران در نهادهای تحصیلی پزشکی را نیز منع کرده‌اند، که این اقدام با واکنش‌های گسترده داخلی و جهانی مواجه شده است.

در کنار محدودیت‌های آموزشی، طالبان همچنین زنان و دختران را از رفتن به پارک‌ها، حمام‌ها، آرایشگاه‌ها، سفر بدون محرم و دیگر حقوق اجتماعی منع کرده‌اند. این سیاست‌ها به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است و وزارت خارجه امریکا این رویکرد را مشابه با سیاست‌های دهه ۹۰ طالبان دانسته است.

نشست سازمان همکاری اسلامی با هدف تأکید بر حق آموزش دختران، به ویژه در افغانستان، در شرایطی حساس برگزار می‌شود که بحران حقوق بشری در این کشور به شدت تشدید شده است.

جواب دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *