فرخنده: صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در گزارشی که روز پنجشنبه، ۲۷ جدی، منتشر شد، اعلام کرد که افغانستان یکی از آخرین کشورهای است که ویروس فلج کودکان بهصورت بومی در آن وجود دارد. این نهاد بینالمللی هشدار داد که کمبود برق و مشکلات موجود در زنجیره سرد واکسینها تهدیدی جدی برای خدمات واکسیناسیون و ایمنسازی در این کشور به شمار میرود.
یونیسف در گزارش خود تأکید کرد که کارزارهای واکسیناسیون و خدمات ایمنسازی نقش کلیدی در پیشگیری از فلج اطفال دارند. با این حال، نهاد مذکور هشدار داد که شرایط موجود، از جمله قطع برق و مشکلات مربوط به نگهداری واکسنها، ممکن است موجب کاهش اثربخشی این برنامهها شود.
در همین راستا، یونیسف اعلام کرد که برای بهبود دسترسی به واکسنها و مقابله با این مشکلات، با همکاری مرکز ملک سلمان، اقدامات جدیدی در نظر گرفته است. این همکاری شامل تأمین برق برای مراکز صحی افغانستان است که به نوبه خود، از آنها برای تأمین واکسنها و سایر خدمات بهداشتی حمایت میکند.
بر اساس گزارش یونیسف، این همکاری به تهیه و نصب ۱۳ جنراتور در شفاخانههای ۱۲ ولایت افغانستان منجر شده است تا به این ترتیب مشکلات مربوط به کمبود برق در مراکز بهداشتی کاهش یابد.
پیش از این، سازمان جهانی صحت (WHO) نیز اعلام کرده بود که در سال ۲۰۲۴، ۲۵ مورد فلج اطفال در افغانستان ثبت شده است، که این آمار نشاندهنده اهمیت اقدامات فوری برای پیشگیری و کنترل این بیماری در کشور است.
یونیسف تأکید کرده است که برای جلوگیری از شیوع فلج اطفال و تضمین ایمنسازی کودکان، همکاریهای بینالمللی و حمایت از زیرساختهای بهداشتی افغانستان ضروری است. این نهاد در ادامه از دولت افغانستان و سازمانهای بینالمللی خواست تا بهطور مشترک به مقابله با بحران فلج اطفال و تقویت سیستمهای واکسیناسیون در کشور بپردازند.