
فرخنده: سیما باهوس، مدیر اجرایی بخش زنان سازمان ملل متحد، هشدار داد که نقض حق آموزش توسط طالبان تأثیرات منفی عمیقی بر آینده چندین نسل دختران افغانستان خواهد داشت. با آغاز سال تحصیلی جدید، هزاران دختر افغان همچنان از دسترسی به آموزش بازماندهاند. باهوس روز دوشنبه، ۴ حمل، در حساب کاربری خود در برگه ایکس (توییتر سابق) نوشته است که این وضعیت برای دختران افغانستان غیرقابل قبول است و باید تغییر کند.
باهوس در ادامه خواستار بازگشایی مکتبهای دخترانه شد و تأکید کرد که حقوق بنیادی این دختران باید بدون هیچگونه تأخیر بازگردانده شود. او از جامعه جهانی خواست تا برای حل این بحران و بازگشایی مدارس دخترانه در افغانستان فشار بیشتری بر طالبان وارد کنند.
سازمان ملل متحد همچنین هشدار داده است که اگر وضعیت به همین شکل ادامه یابد، تا سال ۲۰۳۰ چهار میلیون دختر افغان از مکتبهای متوسطه محروم خواهند شد. این پیشبینی نشاندهنده تهدید جدی برای آینده تحصیلی و اجتماعی نسلهای آینده است و میتواند پیامدهای منفی گستردهای در عرصههای مختلف جامعه افغانستان به همراه داشته باشد.
در همین حال، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل (یونیسف) نیز گزارش داده است که تا کنون ۲.۲ میلیون دختر از مکتبهای متوسطه محروم شدهاند. این رقم در حالی است که طالبان همچنان از بازگشایی مدارس دخترانه خودداری میکند، امری که بهطور فزایندهای نارضایتی و نگرانی در سطح جهانی ایجاد کرده است.
این بحران آموزشی، نه تنها حق آموزش را از دختران افغان سلب کرده بلکه فرصتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی آنان را نیز محدود کرده و آینده این کشور را در معرض خطر قرار داده است.